Íme egy újabb remek projekt, ami nálunk egyelőre teljességgel kivitelezhetetlen, anélkül, hogy kb. 2 nap alatt ne lenne széttegelve (egyéb gondokról nem is beszélve).
 
Az Amszterdam egyik gyalogos aluljárójába beépített LED-installációért az Urban Alliance nevű formáció a felelős.
 
Az alkalmi együttműködésekből összeverbuválódott csapat olyan art-installációs objektek létrehozására specializálódott, amelyek célja interaktív tárgyak beépítése már adott struktúrával rendelkező közterekbe.
(most bemutatott művük csapattagjai: Studio Klink (architecture and design) - Illuminate (interactive lighting and video content) - Cube (building and development)
 
A 24 m hosszú Moodwall-t félig átlátszó fal mögé rejtett 2500 LED alkotja... és az átkelő gyalogosok, bringások mozgását érzékelve vízszintes fénysávokkal követi őket végig.
(nincs abban semmi meglepő, hogy amit a belgák a hálószobába szánnak, a hollandok azonnal kiteszik az utcára :)
 
A sok helyen szinte megszokott félárnyékos (éccaka meg rémisztősötét) fílinget játékos biztonságérzetre cserélik.
 
A Moodwall-t Jasper Klinkhamer (Studio Klink) tervezte Remco Wilcke-kel együtt (Cube), a tartalomért pedig Hans van Helden és Matthijs ten Berge (Illuminate), valamint Matthias Oostrik holland művész és a holland art-akadémia (HKU) diákjai a felelősek.
 
Bár ez még "csak egy" pilot projekt, ez is elég volt ahhoz, hogy a Dutch Design Awards-on esetleg dobogósok lehessenek... októberig még lehet rájuk szavazni.  
 
Moodwall működés közben:

 

Fotók innen, innen, innen, innen és innen.

Posztok LED-témában még: 3D LED, LED tv, TRON-reloaded, LED-Fashion