Miközben a LED öles léptekkel masíroz előre a világítás-megoldások területén, és a gyártók a teljesítmény határait feszegetik (a szórakoztató-elektronikáról nem is beszélve), a divatszakmában is megvalósulni látszik a régóta áhított elképzelés: egy-egy kollekció megtervezésekor az ilyen-olyan szövetek mellé bekerülhet maga a fény is.
 
Az egyelőre még gyerekcipőben járó újítások persze nagyban függnek a technikai háttér-megoldások fejlődésétől, de előtérbe kerülésüknek kedvez, hogy újra egy színesebb éra várható a divat-trendekben.
 
(Mondjuk az elborultabb divatgurukat eddig sem zavarta, ha egy rakás drót lógott ki hátul a modellből, csak elölről, a fotózásra nézzen ki jól :)
 
Figyelemre méltó irányvonal ez, és azt hiszem, érdemes lesz egy mostani válogatást készíteni cirka egy év múlva.
 

Designed by Willy Bogner:

 

Designed by Mary Ziyun Huan:

Designed by Glowfur:

Designed by Swarovski and Hussein Chalayan:

making of video:

 

Videodress (szintén Hussein Chalayan):

prezivideo:

 

Designed by Janet Cooke Hansen:

Fénylő szövet (Designed by LumiGram):

Designed by Philips:

Videoprezi:

Designed by Almira Sadar:

Designed by Anda Klančič:

Designed by Dominika Batista:

Világítós-megcsábítós testékszerekről volt már szó, de Stephanie Choplin érdekes fjúcsör-med terve a mellrákot túlélt hölgyeknek próbál segíteni.
A Lumitact névre keresztelt műmell-protézis a nőiesség ill. a szexuális vonzerő elvesztéséből fakadó önbizalomhiányt szeretné enyhíteni.

A fény, mint koncepció, Atton Conrad fotóin::

 

Végére, miután ma reggel tudtam meg, hogy Michael Jackson - szerintem brilliáns zenész volt -, aki imádta a csillogó-villogó hacukákat, meghalt, egy képpel búcsúzom.

(Első fotó Phillip Toledano munkája)

Posztok LED-témában még: 3D LED, Moodwall, TRON-reloaded, LED tv