Érett már ez a poszt egy ideje... de csak tegnap került pont annak a mondathalmaznak a végére, amit egy stockholmi csoportról, a FRONT-ról szeretnék mondani.
 
A group 3 tagból áll, szépek és okosak is egyben (biztos nem állnáááának szóóóóba veleeem :): Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken és Anna Lindgren (korábban tagja volt még Katja Sävström is), és eszméletlenül jó dolgok pattannak ki a fejükből, és nyilván, letettek már pár olyan dolgot az asztalra, ami ma már viszi magával az újakat is.
 
Ma csak 4 projektjükről írok, bár ha valaki átkattint a weboldalukra, fog még találni jó párat.
 
Egy 2008-as munkájuk ez a kristályváza és lámpa.
 
A fújt, lágy üveget csiszolt Swarovski kristályokba forgatták.
A random módon tapadó, egyedileg, precíziós módon csiszolt kristályszemeket csak kiegészítő anyagként kezelték egy víztiszta váza részleteként. 
 
Micsoda nagyvonalú szemtelenség, mondhatnánk... de az van, hogy a két technológia - a kínosan pontos kristályok és a szinte élő hullámzással bíró kézi készítésű váza - találkozása inkább még csak izgalmasabbá tette az egészet, mindkettőből a legjobbat kihozva.

Vagy itt van a Changing Vaze.
Egy csokoládébarna üvegvázát 5 réteg dekormintás fémfóliába csomagolták.
 
Meg bírod állni, hogy sorban letépd a rétegeket? Előhozzák belőlünk azt a gyermeki izgalmat, amit egy fémfóliába csomagolt tábláscsoki válthat csak ki.
...pedig ez csak egy váza :)
 
...és hogy szó essék lámpákról is, nekik köszönheti a Moooi ezt a kegyetlenfajta háziállat-farmot is.
 
Végül, bár nem üveg meg lámpa, hogy szorosan kapcsolódjon a bloghoz, de szintén a csoport ötlete az a technológia, amely során egy szabadkézi, 3D-s irkafirkából bútor lesz.
Videó beszédesebb, úgyhogy én el is hallgatok...