Mai kisfilmek a nagyvilágban rovatunk kisszínese következik, és ha már tegnap a flóra került szóba, jöjjön most a fauna... azon belül is egy szaftos, mindentkiteregető hír. Gondolom égnek majd a vonalak, meg címlap lesz belőle.
 
Főszereplőink a remeterákok...amelyekről annyit érdemes tudni, hogy ezek azok a tengeri rákok, amiknek a potroha puha, ezért, hogy védjék magukat, elhagyott csigaházakba költöznek be.
 
A portobelloi (Új-Zéland) Marine Studies Centre and Aquarium munkatársai azt találták ki, hogy üvegből készült csigaházakat helyeznek be az akváriumba, hogy láthatóvá tegyék az odalátogatók számára, hogyan is élnek remeterákék... belül.
 
Sajnos a videót nem tudtam ide beilleszteni, de itt megnézhetitek, ahogyan ízes újzélandi angollal elmesélik az egészet.
 
(Lelkes akvaristák biztos magukhoz nyúlnak a lehetőségtől, és azonnal vennének párat saját kedvenceiknek is... de nekem kicsit olyan ez, mint amiről pár napja a Zindex írt, miszerint meztelen képeket készítő szkennert üzemeltek be a manchesteri reptéren. Pucér leszel, ha kell, ha nem.)