Itt a blogon mindig is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy az eddigiektől eltérő (néha kísérleti) dolgokat is bemutassak, és bár a mai poszt témája kicsit több, mint egy éves, még mindig benne van az újszerűség élménye.
 
A Radiohead együttes House of cards c. számához készült klipről van szó (maga az In Rainbows album megjelenése is nagy port kavart rendhagyó hozzáférhetősége miatt)...
...aki nem látta volna, inkább előbb nézze meg, aztán olvasson tovább a következő szöveges résznél.

 

A speciális vizuális élményt adó "filmet" a klasszikus "kamerák és fények"-kombó nélkül vették fel, helyette 2, újdonságszámba menő technológiát használtak: egy közeli lézeres 3D szkennert (Geometric Informatics) amely a tárgyak által visszatükrözött fényt (pontosabban  nem a színét, fényerejét méri, hanem a visszaverődés idejét) képes befogni és ezáltal lehetővé teszi az adott tárgy vagy személy három dimenziós, részletes rekonstruálását....és egy Velodyne Lidar System nevű letapogatót, amelynél összesen 64 lézer percenként 900-szor fordul meg a tengelye körül, amely így a közvetlen környezetében történő minden esemény legapróbb részleteit is feljegyzi.
 
Információkból adatok, adatokból pontok, pontokból alakok.
Szűrreális pontszín objektek egy feketén ásító virtuális világban...nem könnyen emészthető, bár ugyanez elmondható a zenéjükről is (én speciel nagyon bírom).
 
A rögzített adatok a mai napig bárki számára ingyenesen elérhetőek és letölthetőek itt, itt vagy akár együtt itt....az eddig elkészült házi bindzsizéseket meg megnézheted itt (de feltöltheted ide a saját verziódat).
 
Tetszik a csapat innovatív, progresszív hozzáállása, és nem hiszek abban az elméletben, miszerint "biztos-ezt-is-csak-a-pénzér-csinálták-így".
 
Végére a making of video:
Director: James Frost
Director of photography: Yon Thomas
Director of technology: Aaron Koblin