A napokban kaptam hírt a pályázati kiírásról... jól közkinccsé is teszem!
Bárki szakmabeli olvassa ezt a blogot: hajrá! itt a lehetőség, hogy megmutasd, épp' min dolgozol, mi jár a fejedben...
...aki pedig szereti a kortárs üvegművészeti alkotásokat: gyertek el minél többen!
 
Idézet a pályázati anyagból:

"Kezdeményezésünkkel a Magyar Üvegművészeti Társaság állandó, kétévente ismétlődő csoportos kiállítását szeretnénk megvalósítani a szakmai programok sorában.

A kiállítás fő szervezője: Magyar Üvegművészeti Társaság

Kurátor: Kálosi Ildikó, művészettörténész
Megbízott projektfelelős: Hegyvári Bernadett, üvegművész
A helyi illetékes projektfelelős: Hefter László, üvegművész
A kiállítás 2009 Augusztus 7-től Október 4-ig lesz látogatható.
Megnyitó: Augusztus 7-e , 19 óra.
A kiállítás címe: Fényecho

A kiállítás helyszíne: Hefter Üveg Galéria (Pannonhalma, Tóthegy 11/A, 9090).

Bárki pályázhat, aki az üveget használja médiumként művészi munkáinak elkészítéséhez, magyar származású vagy Magyarországon él és elmúlt 18 éves.

Beküldési határidő: 2009 Június 19.

Nevezési díj: nincs

A fő teremben kiállított tárgyak mellett egy kisebb kiállítást is rendezünk a  Magyar Képző és Iparművészeti egyetemeken és egyéb  üveggel foglalkozó kurzusokon az elmúlt 5 évben végzett művészek munkáiból, ezzel biztosítva az évek óta alkotó és kiállító művészek és a fiatal művészek találkozását.
A kertben meghívás alapján nagyméretű üvegszobrokat állítunk ki a kiállítás idejére, ezzel még több teret adva a szakmában a nagyobb méretű munkákra specializálódott kollégák bemutatkozására.

Tervezzük egy kb. 50 oldalas, színes cd vagy nyomtatott katalógus elkészítését a kiállításról, az új munkákról.

A Pályázati lehetőségről:

Két kategóriában lehet pályázni:

Kategória 1:

A Képző és Iparművészeti Egyetemeken és egyéb  üveggel foglalkozó kurzusokon  több, mint 5 éve végzett, magyar származású vagy Magyarországon élő művészek pályázhatnak. Olyan, két évnél nem régebbi munkákat várunk, amelyekben az üveg legalább 80% -ban jelen van. Anyagtársítások lehetségesek.
Maximális méretek, több darabból álló munkák esetében is!: 50cmszélesX50cmmély X1m magas

Olyan színvonalas, koncepciójában és technikailag végig gondolt, gondosan kivitelezett munkákat várunk, amelyek tükrözik az alkotó személyiségét és azt, hogy jelenleg milyen témák foglalkoztatják. Nincsen behatárolt téma, hiszen az a lényeg, hogy mindenki a saját gondolatait tükrözze, szóljon az társadalmi problémákról, vagy személyes mítoszról, ezért üzenete lehet globális vagy teljes mértékben személyes. Várjuk olyan tárgyak nevezését, amelyek tekintetbe veszik az üveg számos tulajdonságát (hajlékonyság, folyadék állapotával történő játékok, fényjátékok, törékenység, keménység, ellenállóképesség, a hangja, és akár tárolásra való alkalmassága is felvetődhet).

Egy alkotó 2 munkát pályáztathat és maximum 2 képet küldhet be munkánként. A képeket 2 különböző formátumban kérjük:
a, 300 DPI felbontásban 20X20cm-es nagyságban és
b, 72 DPI 10cm rövidebb oldalú nagyságban
A képeket cd romon kell elküldeni  a jelentkezési lapon megjelölt címre
(2251 Tápiószecső, Sülyi út 3).
A fotós személyét és a fotó készítésének évét kérjük feltüntetni! Kérjük, hogy képeket, adatokat,  stb.  e-mailen ne küldjenek el!
A tárgyak pontos címe, mérete, technikája, anyaga, készítési éve külön pontokban mind szerepel a pályázati adatlapon, ahogyan személyes adataik is. Ezeket, kérjük, gondosan töltsék ki! Hiányos vagy késve érkezett jelentkezést nincsen módunkban elfogadni.

Kategória 2:

A Képző és Iparművészeti Egyetemeken és egyéb  üveggel foglalkozó kurzusokon  nem több, mint 5 éve végzett magyar származású vagy Magyarországon élő, 18 év feletti művészek pályázhatnak. Olyan, két évnél nem régebbi munkákat várunk, amelyekben az üveg legalább 80% -ban jelen van. Anyagtársítások lehetségesek.

Olyan színvonalas, koncepciójában és technikailag végig gondolt, gondosan kivitelezett munkákat várunk, amelyek tükrözik az alkotó személyiségét és azt, hogy jelenleg milyen témák foglalkoztatják. Nincsen behatárolt téma, hiszen az a lényeg, hogy mindenki a saját gondolatait tükrözze, szóljon az társadalmi problémákról, vagy személyes mítoszról, ezért üzenete lehet globális vagy teljes mértékben személyes.
Várjuk olyan tárgyak nevezését, amelyek tekintetbe veszik az üveg számos tulajdonságát (hajlékonyság, folyadék állapotával történő játékok, fényjátékok, törékenység, keménység, ellenállóképesség, a hangja, és akár tárolásra való alkalmassága is felvetődhet).
Maximális méretek, több darabból álló munkák esetében is!:
50cmszélesX50cmmély X1m magas

Egy alkotó 2 munkát pályáztathat és Maximum 2 képet küldhet be munkánként.
A képeket 2 különböző formátumban kérjük:
a, 300 DPI felbontásban 20X20cm-es nagyságban és ai/tif/eps formátumban
b, 75 DPI rövidebb oldalú és jpg formátumban
A képeket cd romon kell elküldeni  a jelentkezési lapon megjelölt címre
(2251 Tápiószecső, Sülyi út 3).
A fotós személyét kérjük feltüntetni.
Kérjük, hogy képeket, adatokat,  stb  e-mailen ne küldjenek el. 

A tárgyak pontos címe, mérete, technikája, anyaga, készítési éve külön pontokban mind szerepel a jelentkezési lapon, ahogyan személyes adataik is. Ezeket, kérjük, gondosan töltsék ki! Hiányos vagy késve érkezett jelentkezést nincsen módunkban elfogadni.

Pályázati adatlap letölthető itt.