Miközben a LED-ek rohamléptekkel veszik be a modern világítás-dizájn majd minden szegmensét, álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk körül azokban a tartományokban is, ahol a létrejött világítótestek még mindig az egyediség mezsgyéjén egyensúlyozva próbálnak párbeszédet kialakítani a tárgy és használója között.
 
Vessünk egy pillantást a Portland-i Dylan Kehde Roelofs lámpáira és izzóira.
Kézzel készült, fújt villanykörte-lámpái nemcsak új topográfiát hoznak a lámpa-dizájn megszokott kliséi közé, hanem egyben szobrászati műalkotások is, ahol a fent említett kommunikációban nemcsak a lámpák alakja vesz részt, hanem az izzószálak is
 
Fehér izzás - organikus alakban...
...és külön poén, ahogy klasszikus, viktoriánus (steampunk-os) eleganciájával leüti az energiatakarékos izzók lélektelen szemkiégetős vaksiságát.
 
(... lámpái kicsit azokra a mikroszkópikus, átlátszó testű lényekre hajaznak, amelyek a megvilágított tárgylemez egy cseppjében lökik-hajtják magukat one-level igényeiktől hajtva :)
 
Roelofs nagyon is emberi, örökölt hagyományaiból születő válaszáért a fény fizeti meg a révészt....
 
A dizájntól függően mindegyik limited edition villanykörte ~190 és ~1300 dollár közötti összegbe kerül, a lámpákban és izzókban futó izzószál cserélhető, és mintegy 25,000 órán keresztül tart.
 
Honlapján mégsokkaltöbb, és rendelhetsz is.