Az amerikai Pilchuck Glass School idén ünnepli alapításának 40. évfordulóját, és az eltelt hosszú-hosszú évekre - melyek során egy igazán színvonalas nemzetközi üvegművészit oktatási központtá nőtte ki magát - méltán büszkék lehetnek az alapítók, Dale Chihuly, Anne Gould Hauberg és John Hauberg.


(Háttérinfó: a közelmúltban 2 magyar üvegművész is eltöltött itt egy kis időt, amiről szeretnék majd nektek egy 2 részes nagyobb interjú keretében beszámolni! Remélem belemegy a két delikvens, így hamarosan jelentkezem vele!)


Megjelent az idei katalógus is, amelyben több mint 270 üvegművész egy-egy alkotása kapott helyet, árral együtt, ui. az ezekből befolyó összegek egy részéből képes fenntartani az iskola önmagát, ill. szervezni az újabb és újabb kurzusokat, ösztöndíjakat.


Figyelemreméltó maga a modell, kár, hogy nem mi találtuk ki, vagy legalábbis: működtetjük, már csak így közép-európia keretek között (pl. magyarok a csehekkel, lengyelekkel együtt stb :)


Ebből a katalógusból szemezgettem a mai alkalommal (a teljesség igénye nélkül), de ajánlom mindenkinek, hogy maga is nézzen jól körül, ide kattintva elérhető a teljes könyv online.

(Tök szuper érzés volt, hogy a katalógusban már egy rakás ismerős tárgy került elém, hiszen közülük nem egyről készült már bejegyzés itt a blogon :)


Zenemeg:

Love & Air (Cut Records) by ESSÁY.

A sort nem is kezdhetném mással, mint Gáspár György Goodbye Fukushimájával, ami az egyetlen magyar üveg a katalógusban, és itt a blogon is először debütál teljes valójában (Gratulálok!:):


És emitt a többi, szintén csodálatra méltó szépség:


Ui: Mint néhányotok előtt ismeretes, a blog indult az idei Goldenblogon. Jelentem, a blog az induló 180 blogból, a Szakértői kategóriában, 75 szavazattal a 23. helyig tornászta fel magát!

Nagyon szépen köszönöm a blogra leadott szavazatokat, úgy tűnik van azért egy kemény mag kishazánkban, akik szereti a színvonalas alkotásokat és fontosnak tartja, hogy az üvegművészet rangos helyet vívjon ki a mai, inger gazdag, grafikákkal teli színesszagos világban.

A blogon a munka folyik tovább, remélhetőleg a jövőben még több magyar tartalommal :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz a blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.