Például a Mátrix-trilógia pont az a film-sorozat, amit jó újranézni az ilyen nyamvadt 7végéken, mint amilyen most a legutóbbi is volt.

Hogy Andy és Laurence Wachowski, a film apja és "anyja" mi mindent adott a világnak ezzel a 3 filmmel, most nem taglalnám, ám felhívnám a figyelmet 2 művész munkájára.
Nekem nagy flash volt újra felfedezni bennük a film egy-két vizuális effektjét:

Aki látta a filmeket, az emlékszik ezekre a robot-fürkészekre:



Ez pedig
a tajvani Rock Wang és Cheng-Yao Chiang közös projektje, a motoralkatrészekből összepattintott, 'rococo plan' névre hallgató óriástükre:



Ez itt a film egyik helyszínének, az egyik hajónak, a Nabukodonozornak az egyik vezérlője:



Ezek pedig Graham Caldwell tükör-okosságai:



Végezetül, de nem utolsó sorban, újabb kiállítás-ajánló:

Törökbálinton, a MaxCity Lakberendezési Áruházban kerül megrendezésre ezen a héten a Design+ c. rendezvénysorozat, melynek keretein belül, 2011. május 2-8 között, első ízben kerül megrendezésre a Művészeti Tárlat, ahol professzionális magyar művészekkel és kollekciókkal ismerkedhet meg a nagyközönség.

Az ezen belül megnyitott üvegművészeti kiállítás betekintést nyújt a magyar üvegművészek munkásságába, segít, hogy, a szakma és a nagyközönség is ízelítőt kapjon abból az értékből, mely itthon is megtalálható, nemcsak a külföldi designban.

A kiállításon részt vevő művészek: Borbás Dorka, Borkovics Péter, Edőcs Márta, Fűri Judit, Gonzales Gábor, Köblitz Birgit, Lukácsi László, Sipos Balázs, Szász Károly, valamint a MOME Üvegszakának III. évfolyamos hallgatói.
(a képen Fűri Judit Várakozás c. munkája.)

Hogy mindenki kényelmesen eljuthasson a helyszínre, a szervezők buszjáratot üzemeltetnek, mely a kiállítás helyszínére viszi az érdeklődőket:
a buszok a BAH csomóponttól, azon belül az OMW kúttól indulnak 2011.05.05 - 2011.05.08-ig.

A pontos menetrend megtekinthető itt.

Fotók innen és innen.