A királyi tévé nagy őszi megújhodása kavarta szél behozott két új, minden hétköznap sugárzott műsort: egyik délelőttönként a (Al Ghaoui Hesna, Dióssy Klára és Horváth Szilárd vezette) Nappali,
másik a 6 órai tea (Novodomszky Évával és Szulák Andreával)...
és bár két külön műsorról van szó, a délelőtt felmelegített ülőhelyekre, a kicsit máshogy fényelt, ugyanazon háttér elé ülnek be a délutáni stáb tagjai is.
 
Mindkettő könnyed hangvételű szolgáltató magazin, tájékoztat, képviseli a nézők érdekeit, kitekint a világba és segít eligazodni a hazai útvesztőkben - írják magukról.
 
Nem is a műsorok tartalmi színvonaláról írnék most, hanem a "fikázni könnyű, csinálni nehéz"-jelmondat alá kicsit beállva, a fizimiskáról...
 
...vagyis a díszletről, ami valamiféle neonszigetekkel tarkított, decens ólomüvegbe oltott, bohém plasztik-candy-minta akar lenni.
 
Talán a trendi, emtívín nyomatott Universal Everything-es cuccokra akart hajazni?

MTV International / Sweetheart from Universal Everything on Vimeo.

MTV International / Jewels and Oil from Universal Everything on Vimeo.

...csak hát a poszt főszereplő-műsorai ugye mégis csak FÖLnőtteknek készülnek...  itt nem röpködhetnek a cukorkák, meg a nyalókák, még ha laza is meg minden.
 
A képzavar onnan indul - és mintha két külön koncepió lett volna eredetileg -, hogy mindkét műsor főcíme totál más, mint amilyen képi fílinget az ember utána a műsorban kap.
 
A díszlet tervezője Pintér Réka, és amikor kutakodtam a dolgok után, hogy írhassak róla, egy ilyen infó jött bentről, amit most vágatlanul teszek közzé:
"ha az a fos díszlet olyan jó lenne, mint amilyen jó nő PR, akkor nem lenne baj"
 
Képek a műsorokból, ahol a domináns díszletben még a műsorvezetők is eltünnek a vendégekkel együtt (szinte szorongás fog el, hogy a ki-be jövő meghívottak nem esnek-e rá véletlenül az előtérbe helyezett mini üvegpiramisokra).
 

...de hogy jól is végződjön a mai poszt, íme egy jól sikerült példa a nyolcvanas évek 2009-be átültetésére: a La Roux, Bulletproof c. számához készült klip.
(remélem  a dallama egész napra belemászik majd a fületekbe)

La Roux - Bullet Proof from serkan söğüt on Vimeo.