A Wachowski fivérek Mátrix-ában elég merész dolog volt követni a szívtiprógimis csajszi vállára tetovált fehér nyulat, de az ezután következő eseményekre szerencsére létezik egyéb alternatíva is, mint egy bőr-latex-fétis-bár.
 
Lewis Carroll Csodaországában, a történet kezdetén megjelenő szétparázott nyulat követve, főhősnőnk a nyúlodún keresztül egy erősen hallucinogén királyságba kerül, de nyomjunk is egy pillanatstoppot, mielőtt kinyitná a zuhanásba vezető ajtót, és nézzünk körül az üregben.
Erre a briefre adott egy konkrét választ a szingapúri White Rabbit étterem.
 
A Takenouchi Webb interior-designer által kitalált belsők egy helyreállított öreg kápolnában kaptak helyet... van ebben valami vastag tabudöntögetés (mármint ha egy hajdanvolt szakrális helyet egy efféle yuppi-barlanggá alakítanak), de az élet megy tovább ugye, és végülis egy étteremkávézó is közösségi hely...
 
Az elsődleges cél inkább a helyreállítás volt, vagyis a meglévő részletek közül sokat megtartottak, a felújításhoz használt rakat anyag, mint például a réz, acél, márvány, fa ill. ólomüveg, inkább csak a patinás alapra lett szépen ráhúzva.
... és a képeket nézegetve az jön le, hogy a mindig rohanásban lévő nyúl itt tényleg leteheti végre hatalmas zsebóráját, és nyugodtan hátradőlve megebédezhet nyugodtan, vagy elszürcsölgetheti éppen aktuálisan benjámin koktélját.
 
Klasszikus európai kényelem, visszafogott egyszerűség, hatalmas, fehér, nyitott tér jellemzi a 2008 június 25.-én nyílt resztorantot.
 
A nagyterem két végében újonnan készült ólomüvegablakok kaptak helyet, egyik elsősorban kék, másik javarészt piros árnyalatokat használ: egyikük mintavilágában egy királyi, másikukéban egy királynői korona-motívum rajzolódik ki, kapcsolódva tehát a meséhez, az ablakon túli színes világ jócskán tartogat meglepetéseket.
(apró szépséghibája, hogy az esti időszakra nem oldották meg a megvilágításukat)
 
A kialakított miliő előkelő, cool, izgalmas keveréke a klasszikus, és a trendin modern stílusnak. Ez az a fajta tér, ami egyformán jól működik egy kiemelt alkalomkor, egy születésnapi partyhoz, egy családi ebédhez, vagy egy hivatalos ügyfélvacsorához.
 
A fő éttermi részben képesek 90 főt leültetni, plusz további 20-30-at a bárnál, ráadásul, ott van még egy csini, légkondicionált, napsütötte, totálfehér szoba a főterem mellett, hátul pedig egy fából készült terasz, a külső bár.
 
Külön szót érdemel színvonalas weblapjuk, ahol popup-book-szerűen lapozgathatunk a mesekönyvszerű menüben.
Ha arra jársz, nézz be, aztán írj kommentet!
Cím: 39C Harding Road, Szingapúr - hétfő szünnap.
 
Fotók forrása innen, innen, innen, innen, innen.