Egy tükör felé támasztott legfontosabb igényeink egyike általában (azon túl, hogy lehetőleg ne torzítson) a keret minőségében/dekorativitásában merül ki...na... a francia Domestic cég Narcisse kollekciójával épp ezt az elképzelést forgatja fel fenekestül.
 
Egyrészt, mert tükrei nem üvegből vannak, hanem lézervágta speciális műanyagból...másrészt a fókuszt egyértelműen alakjuk dizájnjára helyezi (és ezek olyan jól sikerültek, hogy egyelőre megbocsátom az anyag-választást :)
 
(Természetesen adós vagyok még a tükör-téma feldolgozásával a (nem) hétköznapi üvegtárgyaink sorozatban...de ami késik, nem múlik.)
 
A Domestic egy rakat dizájnert foglalkoztatott eddig is, - ha valaki veszi majd a fáradságot, hogy rápillantson a weboldalukra, látni fogja, milyen széles spektrumban nyomulnak -, és ezzel a sorozattal - a falmatricák új dimenzióját megnyitva - most sem tagadták meg maguktól a minőséget.
 
Csak néhány név az illusztris stáblistáról: matali crasset, 5.5 Designers, Geneviève Gauckler, Ich&Kar, Rolito, Tado, Antoine+Manuel, Pierre Marie, Ana Mir+Emili Padròs, Job Smeets és Nynke Tynagel, Klaus Haapaniemi...
 
Azzal, hogy a tükröt kiragadták a hagyományos keretei közül, a dekorativitásba írt kód jócskán megváltozott: lakásunk megfelelő falára helyezve egy duplán markáns gyújtópontot képezhet.
 
A szokatlan, egyedi alakok és témák könnyedséget, derűt és humort sugároznak... persze ettől a mutatott kép nem lesz más, de az otthonodba lépve rólad azért máris leveszik majd, hogy nem vagy egy kommerszbarack.
 
Itt jópénzér megveheted, csak arra figyelj, hogy aztmánonnan lenemveszed többet.