...és ez csak egy szelet a most 43 éves, belga Wim Delvoye "cseppetsem" provokatív művészetéből...de haladjunk szép sorban.
 
Biztos mindenki hallott már a torinói lepelről avagy másik nevén Veronika kendőjéről..ami a mai napig megosztja a hívő és nem hívő embereket egyaránt..
...szanaszét vizsgálgatták már, és legtöbbünknek talán az a röntgenkép van meg róla a fejünkben, ami bejárta a világot...
Jézus véresverejtékes testlenyomata.
 
Fent említett művészünket megihlette a téma, ám sokkal profánabb módon.
2001-ben felkérte néhány barátját, hogy egy speciális, bárium-tartalmú anyaggal fessék be magukat és mindezek tetejébe szexeljenek is...ezekből számtalan, azóta az internet bugyrait megjárt kép született, kiállítás formájában pedig ólomüveg installációkban került bemutatásra.
(azért egy San Francisco-i radiológus magánorvosi-rendelőjének ablakiba is került pár)
 
A kiállítás képét nézve, messziről tényleg olyanok, mintha valami elvont minta-rendszer került volna az ablakokba, közelről azonban már jól felismerhetőek belső világunk legapróbb részletei is.
 
A konvencióktól bátran elrugaszkodó alkotó már több, kevésbé hétköznapi projektjével felhívta magára a figyelmet, ami lássuk be, a világnak abban a szegletében tényleg nem lehet könnyű feladat.
(akár katedrális-jellegű markoló-gépeiről, disznó-tetoválásairól vagy barokkos ornamentikájú betonkeverőiről legyen szó)
 
Legtöbb műve kollektív csapatmunka, amit nem kis alapterületű művésztelepén hoztak létre...és ahol jelenleg is több, párhuzamos projekt munkálatai zajlanak...(2008-as kiállítása a "Better be a virus than get ill" Páriszban kerül bemutatásra).
 
(Nálunk tavaly koratavasszal mutatkozhatott be sok vihart kavart Chloaca című munkájával az Ernst Múzeumban)
 
weboldala, ami elég korrekt: