Szemeket behuny..időben visszaugrik mondjuk 8-10 éves korához... és visszaemlékszik, mi volt a kedvenc szine.
És most?
És úgy féléve?
 
Brit tudósok szerint (muhaha) (a jobb agyféltekénk által érzékelt) színek befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket, egészségi állapotunkat, hőérzetünket, pénztárcánkat, havi ciklusunkat...stb. és hogy ez mit is jelent pontosabban?
Körüljárjuk egy kicsit a témát, és ha már egyes ezoterikus gondolkodók úgy látják, hogy az emberiség fejlődése során mind magasabb szintet ér el a szín-érzékelésünk, vizsgáljuk meg, hogy az egyes színek domináns jelenléte milyen hatással van ránk...mi áll a háttérben...
..meg azt, ha valaminek híjján vagyunk, hogyan erősíthetjük azt.
 
Első: Piros.
(Vörös. Bikavér. Karmazsin. Rőt. Skarlát. Bordó. Kármin. Cinóber. Burgundi......és még sorolhatnánk hosszan a vörös árnyalatait..)
amely a szivárvány első színe, és a három alapszín egyike.
 
Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Életerőt, bátorságot, nagy erőbedobást, vitális vágyakat, győzelemre irányuló akaratot jelez.
Markáns jelenléte viszont konfliktusérzést, türelmetlenséget, agresszióra, provokációra való hajlamot mutathat/okozhat, Túlzott használata "túlpörgeti, kifárasztja a szervezetet.
A tűz szineként sokan a háborúval, a veszéllyel társítják (a bátorság jelképeként sok ország zászlajának egyik színe).
Mozgalmassága miatt az idő gyorsabb telésének érzetét kelti, felemeli a vérnyomást, növeli a légzésszámot, cselekvésre kényszerít, ösztönző hatású.
 
Doktorválaszolként: Hat az emésztési zavarokra, depreszió ellen javallott, erősíti az immunrendszert, kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését, jótékonyan hat az ivarmirigyekekre és a nemi működésre. Erősíti a méhet. Vérre gyakorlt közvetlen hatása vérkeringési zavarok ellen ajánlható, valamint vérszegénység ellen. A vörös szín ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki. Gyógyító hatása van a krónikus köhögésre, valamit gégefő-megbetegedések esetén is.
 
Szimbólikus jelentése: Éppúgy lehet az élet, mint a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható. A nemiség szimbóluma, a libidó színe (A piros lámpás házak színeként a paráznaságra utal; randin a csajnak vörös rózsa dukál; egy szexi női fehérnemű- vagy alkami ruha-kollekcióból sem hiányozhat ez az árnyalat). Drámai hatása kapcsán erő- és hatalom-jelképként is szerepel, hangsúlyosan nyomatékosító: pl. Stop-táblák, tűzoltóautók, a fociban a piros lap színe.
Távol-keleten szerencsehozó jelentéssel bír.
A piros színt következetesen feketével és fehérrel használva hisz a színmágia sikerében pl. a White Stripes, de úgy tűnik ugyanerre a kombinációra esküszik a Coca-Cola is, így még csak azt sem kell közben mondani, hogy: Múkodj!
A kínai gasztronómiában mérget vesznek rá, hogy aki szereti a vörös színt, az tuti szereti az erős ételeket is.
 
 
..és ha te körülnézel az otthonodban? Hol, milyen mennyiségben van jelen ez a szín?