Ígértem, hogy lesz egy útibeszámolószerűség Amszterdamról, de gondoltam, az utolsó fless szóljon inkább a hotelről, ahol megszálltam, simán megér egy misét.
Ha arra jártok (akár most, Karácsony idején vagy szilveszterezni), és odavagytok a dizájnbútorokért, csak ajánlani tudom, és nemcsak ezért, hanem mert a hotel személyzete csupa segítőkész és aranyos emberből áll.
 
Tehát előszöris a cím:
Prinses Irenestraat 30
1077 WX Amsterdam
 
De megadom a GPS koordinátákat is, ha valaki autóval menne (a hotelnek nincs saját parkolója, minden nap be kell dobni az este 9-ig érvényes jegyhez a pénzt a közeli automatába):
N: 52 20'30. 7
E: 4 52' 34. 59
 
A 3 km-re lévő, már belvárosnak számító Leidseplein villamossal kb. 5-10 perc (gyalog is megtehető, ha van kedved sétálni).
 
De miért is a citizenM: a város üzleti negyede, a WTC mellett van (látványilag elég rendben van a sok üvegépület egy kupacon) de a szálloda igazi erőssége a megengedhető luxus+korrekt árak-kombó.
(Ez az 5 szintes (215 szobával rendelkező) hotel egyébként már a második, az első a repülőtér, Schiphol mellet van, és ha nem pletyka, Londonban nyílik a következő.)
 
A világpolgári hangulatot a Concrete nevű design-ügynökség találta ki, ami a következőkből áll:
- a szállodai bár, hall és internetszoba Charles & Ray Eames-ülőbútorokkal van teli (igen, egyenként beleültem, ráfeküdtem, kipróbáltam mindet :)...de van még Panton szék, és no piano man, no márvány-szökőkút.
- ha reggelivel együtt veszel ki szobát, a nap bármelyik órájában elkérheted azt (kis papírtáskában összekészítve fel is viheted a szobádba: kv+croissant+vaj+jam+joghurt)
- szoba: (ami tényleg egy ufóság) king-size, szuperkényelmes ágy,
egy központi, érintőképernyős távirányító, ami vezérli a falra szerelt tv-t (a számtalan tv-csatorna mellett betárazott filmek sok-sok nyelven+hangulat-filmecskék), a sokféle világítást és a faltól falig ablakba épített árnyékolókat - a kezelése fél nap alatt már menni is fog :),
ill. két nagy henger: az egyik egy WC, a másik pedig egy esőztetős zuhany-kabin, mindkettő folyamatosan változó LED-es megvilágítása végképp valószínűtlenné teszik az egészet.
Ja, és free WIFI.
 
 
A mindenhol korrekt módon elhelyezett üvegtárgyak a Vitra kollekciójából származnak, és úgy passzolnak a kialakított kortárs enteriőrökhöz, mint borsó meg a héja.
 
Szóval ezért citizenM.
(ha valamelyikőtök járt már ott, kommentben szívesen olvasnám ti hogy éreztétek ott magatokat)
 
Végül még pár fotó a kinti hangulatból:
 
Zenék a poszt nézegetéséhez/olvasgatásához:
Stina Daag Cure-feldolgozása a Close to me (igen, egy Cacharel Scarlett parfüm-reklám zenéje); Kleerup ft. Lykke Li - Untill we bleed, és a végére egy klasszikus: Björk - Immature remixe by Future Alien.

 

A fotókat ennenmagam készítettem, amit meg nem, az innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen meg innen.