Erős évkezdet jön a következő héten, gyúrjunk hát rá jól egy "laza" alkotással...
 
Caterina Purdy, a 1972-ben született chilei festő, zenész, alkotó, tanár ... egyik, (a santiagói Experimental Arts Centre-ben megrendezett kiállításra készült) alkotásáról van szó. Nálam a szervára megkapta a pontot.
 
Love
Ritkán lehet egy alkotásra azt mondani, hogy bátor.
Provokatív munkája révén preparált állatok tanszformálódnak hétköznapi tárgyakká (mint jelen esetben egy kiskacsa asztali lámpává)...
... miért lenne más, mint mikor jegesmedve-prémet terítenek egy kandalló elé...vagy antilop-trófeát akasztanak az étkező falára?
...abban, hogy ez egy vita-indító erős szerva ahhoz a párbeszédhez, ami az állatokkal történő, időnként kegyetlen bánásmódról szól... 
Leginkább azokhoz a greenpeace-esekhez hasonlítanám, akik az esőerdő fáihoz láncolják magukat...
Nem hiszem, hogy minden csak a mainstream-mel "eladható"...
Egyéb munkái megtekinthetők itt.
 
Hate
Pár hónappal ezelőtt egy macskaprémekből kivarrt takarót találtam a Vaterán... és viszolyogva gondoltam arra, vajon miféle ember lehet az, aki azon nyugodtan végig tud nyújtózni...
Jelen esetben egy "Hogyan szerezzünk magunknak könnyen nevet a szakmában egy botrányos alkotással?"-akcióról lenne szó?
Kitömött, halott állatok úgymond "átalakítása" (meggyalázása) különbözik attól, ahogyan egy kismacska fuldoklását bemutatják egy művészfilm kedvéért?
Tényleg... az ideológia mögé bújt látszólagos píszíség elég, hogy efféle "borzalommal" csúfolják meg az Élet méltóságát?
A pár, hasonló tematikájú munkáját bemutató hivatkozást állatvédőknek/állatbarátoknak semmiképp nem ajánlom.

 

Caterina szavai munkáiról:
“It is possible to see my work as something scary, but I find it beautiful.  There is also irony and humour in my objects as well as a criticism of the way animals are treated by society.”
"Elképzelhető, hogy egyesek félelmetesnek látják a munkáimat, de nekem bejönnek. Egy irónikus, humoros társadalom-kritika arról, ahogyan időnként az állatokkal bánunk mi, emberek."
 
Szerinted?
 

Zenei munkássága itt:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=109868701