Újabb minisorozatot gurítok útjára: megmutatom nektek, milyen és főleg hogy mennyi üvegtárgy vesz körül bennünket a hétköznapokban.
 
... és hogy már az első részben, rögtön és azonnal cáfoljam saját magam: a választásom nem egy, hanem rögtön kettő, nem is annyira megszokottan gyakori használati tárgyra esett: az üveg szekrény-gomb, és a gomb-kilincs üvegből.
 
Mifelénk nem annyira elterjedt a gomb-kilincs... többnyire amerikai horrorfilmekből ismerjük, ahol az áldozat rettegve figyeli, amint lassan, nagyon lassan elfordul ... és lehet, az a problem, hogy talán nem ismerik annyira, pedig.
 
(azzal, hogy erről írok, nem a kereket szeretném újra feltalálni, inkább csak a figyelmet szeretném felhívni rá).
 
...egyébként nekem nincs a kilincsekkel semmi bajom...
...szépek is, meg kézre is állnak...
...a megfelelő helyen meg aztán kifejezetten csak kilincset tudok elképzelni...sőt...én a kilincset is kilinccsel nyitom...de szerintem az ajtók is megérdemlik, hogy valami friss dologgal örvendeztessék meg a teret, ahol vannak.
 
Azon túl, hogy markolós ráfogásával ez is áll annyira kézre, mint a másik, kerekségével, változatos színeivel sokkal simulékonyabban illeszkedik a térbe (és magához az ajtóhoz is), mint egy normál fémkilincs nagy orra.... (arról nem is beszélve, hogy kisdedünk, kutyánk ezt nem tudja olyan könnyen kinyitni  :)
 
...és tulajdonképpen ezen a ponton essen szó a lakás többi mini ajtajának, a szekrényajtóknak a gombairól is.
Hisz egy otthon kereteit ajtói (és szekrényajtói) adják...
...ezek a zsilipek, amellyel határoljuk birodalmunk külső és belső határait...nem mellékes tehát - azon túl, hogy milyen a forma, szín és anyagvilága -, milyen az azokat kiegészítő szerelvények esztétikai megjelenése, kivitele, és mennyire sikerül otthonunk összképéhez igazodnia.
 
Apróságnak tűnhet, de mint tudjuk az ördög a részletekben lakik... és ha erre is sikerül elég figyelmet fordítanunk, a visszajelzések (és a magunk öröme) kárpótolnak majd a belefektetett energiáért....
 
...egy-egy ilyen friss ötlet, mint hogy üvegből vannak a szekrények gombjai, vagy a gomb-kilincs a gardrób vagy hálószoba ajtaján, azon túl, hogy színességük miatt szokatlanul szembeszökőek (nem a megszokott fém-, műanyag vagy fa-megoldás), használatuk során közelről látjuk őket, így megmutatják bónusz rejtett képességüket (főleg, ha kristályból vannak): csodálatosan szórják a fényt.
 
..ha pedig kifejezetten csak a konyhaszekrényekre fókuszálunk, ott aztán tényleg megengedett, hogy ezen a téren bevessünk pár vicces, színes és egyedi kézműves megoldást.