Melykünk ne zokogott volna kistiniként a magyarországi bemutató idején szegény, fehérreaszott, kulcsosember által abúzált Ítítnk szenvedésein?
 
(kb. ötödikesként E.T.-nek szerettem volna öltözni az iskolai farsangon, felbátorodva egy óvodáskori arabnős jelmezzel aratott sikeren, de a maszk bonyolultsága visszatántorított :)
 
Spielberg első rendezésének alapötlete saját életéből merített ihletből született, hisz a kis Steve szintén kreált egy saját képzeletbeli barátot szülei válása idején.
 
A Rotten Tomatoes ranglistáján a valaha készített legjobb science fiction filmként szerepel, és a maga, 1982-es bemutatója idején egy pozitív válasz volt az 1979-es Ridley Scott-féle élienre.
 
Karaktere halványan visszaköszön később készült alkotásokban : pl. a német Végtelen történet Morlájának fejformájában, ill. a manapság játszott Wall-E robot fizimiskájában.
 
Esetlenségében is szerethető botanikus ufonautánk (az E.T. jelentése: Extra Terrestrial vagyis földönkívüli) földi kalandját asszem' majd tini gyerekemnek is megmutatom.