Itt ez a jó kis langy őszünk, ugye, de úgyis mingyán rosszabbacska idők jönnek, velük együtt a nagy szelek, túl sok időt nem akarunk szabadakarattal a szabadban tölteni...
... de ha mégis: ímé, egy, a természetlágyölin végezhető örömködés, ráadásul amivel porontyainkat is rávehetjük egy kis mozgásra:
a papírsárkány-eregetés.
 
Persze lehet venni, meg a zinternetből rendelni mindenféle takkra összerakott szépséget, de a folyamat onnan indul, hogy kitaláljuk és együtt elkészítjük.
Há' nem, de.
 
Lehet egyzsinóros klasszik, avagy kétzsinórós alkotás - amit aztán páran nézhetnek ufónak -, használjunk bátran színeket.
Ha később nem a kamrában vagy a garázsban tároljuk, hanem gyermekeink szobájának dekoreleme lesz, próbálkozhatunk aprólékosabb mintával.
Ám mivel az esetek 90 %-ban remélhetőleg repülni fog az a jószág (vagyis 20-30 m-nél közelebbről úgysem szemlélhetjük), érdemes nagy, színes mintákat használni...és itt jön be a képbe, az ólomüveg-minta.

 

 

Határozott vonalú osztásaival mutatós mintákat tervezhetünk hagyományos, deltoid sárkányunkra is..és mit kapunk cserébe?
Multikolor pöttyintés az ég kékjébe...színes kezünknyoma a madártejhabos háttér előtt.

Néhány jótanács:

- ahhoz, hogy sárkányunk betöltse rendeltetését, kellő erősségű szél kelletik
- válasszunk nyílt terepet, ahol se nagyobb fa, se pózna vagy villamos vezeték nem fut
- háttal álljunk a szélnek, hogy belekaphasson
- mindig figyelj arra, hogy feszes legyen a zsínór (ha laza, a sárkány könnyen elkezd imbolyogni, és lezuhanhat)