Ha tetoválást akarsz, úgy hallottam, érdemes jó sok időt szánni a kiválasztott mintára.
..és ez nem csak azt jelenti, hogy keresgélsz, keresgélsz, megnézed az összes elérhető katalógust, vagy elkezded rajzolgatni, aztán tovább finomítani a rajzot...
hanem azt is, hogy utána még csak úgy "barátkoztok" egymással: kiteszed valami látható helyre a lakásodban, és legalább egy évig csak tanulmányozod.
Valóban összetartoztok, egyek vagytok ti, te meg a rajz, hogy utána magadraöltsd?
 
A tetoválás egy jel a testeden, ami elvileg hóttig veled marad...egy ablak a lelkedre, amin keresztül boldog-boldogtalan bekukucskál...egy varázsszűrő, ami tested energiáit erősítheti, de mindenképpen módosíthatja...egy "szó", amit hangok nélkül üzensz a világnak (hol hangosabban (arcon, nyakon, kézfejen), hol suttogva (intim helyeken))

 

Vállalni a fájdalmat (ami a csontos és a puha részeken nem kis tűrőképességet igényel), újra és újra, míg el nem készül a végleges minta, elég nagy adag kitartást kíván...és tulajdonképpen ez is szerves része az egésznek.
A fajdalmon keresztüli beavatás során a fiú férfivá, a lány nővé érik...és ez az a mérföldkő, amin keresztül tagja lesz egy csoportnak...tartozik valahová...valakikhez...hisz neki is ott a "jel" a bőrén.
 
(persze az utóbbi években ez a szakterület is nagy fejlődése ment át, kezdve attól, hogy ma már a kék, fekete és piros szín árnyalatain kívül zöld, sárga, barna és aranyszínű festékek is vannak, ezek segítségével a színskála csaknem valamennyi árnyalatát vissza lehet adni. A festékek egyre inkább bôrbarátok lesznek, növényi eredetűek, és a fertôtlenítésnek szigorú elôírásai vannak.)
 
 
 
 
Az egyéni szabadság és önmegvalósítás kifejezésének eme (még talán ma is lázadó) formája, azon túl, hogy jelzi viselőjének társadalmi, vallási hovatartozását, az élet egy-egy újabb szakaszának a kezdetét is jelentheti.
 
 
 
Hogy miért pont egy ólomüveg-típusú ábrát rajzoltat be valaki? Valószínűleg a ma divatos gót divatirányzatok erős jelenléte az, ami kitermeli ezeket a ma már ilyenformán inkább csak szexuális vonzerejüket növelni vágyó tetovált embereket.