Mit jelent az, hogy lichthofra néz az ablak?
Ingatlanügynökök és tüchtig lakástulajdonosok rémálma.
 
Mállott falu nappali setétség, lepattogzó vakolat, vaksi szürkeség, időkarcolta tűzfalak..ragozzam?
 
...ráadásul ismerek olyan embert, aki ismer olyan embert, akinek a haverjának a nővére járt már olyan lakásban, ahol a nappali illetve konyha ablaka nyílt erre a látványra (bár leggyakoribb, hogy fürdőnkből vagy mellékhelyiségünkből tekintünk emerre).
 
Persze számtalan lehetőség létezik a probléma megoldására, de hogy a kék vagy a piros bogyót vesszük-e be, az rajtunk múlik.
 
Egy jól megválasztott mintájú színes üveg betét (pláne az ablakkeretbe szerelt világítással) otthonunk eddig pironkodva dugdosós vagy fád módon tudomásulvevős részét, a környezetbe besimuló, urambocsá(!), egyik ékkövévé emelheti.
 
Fontos, hogy háttérüvegként színtelen (de magában mintás) üveget válasszunk, ezzel is segítve, hogy minél több fény jusson be.
Nem mellékes szempont, hogy lakásunk értékét ez is - mint minden látványosabb elem, amelyet elköltözéskor otthagyunk - nagyban emeli.
 
A mintaválasztás szempontjából szerencsés kapcsolódni a helység stílusához, de jól mutathat egy dúsabb, növényi (burjánzó virágos), vagy tájat ábrázoló komplexebb kép.
 
Ceruzát, papírt elő..kezdődjön a tervezgetés!
 
De mi a helyzet az előszobával, a fürdőszobával és a fedett terasszal?