Tizennyolckarikás témában természetesen ez a művészeti ág is igyekszik odatenni magát.

A színes üveg becsempészheti otthonunkba a pirulósan túlfűtött erotikát, rásegít a vágyfokozás kibontakozó dinamikájára, nem utolsó sorban polgárpukkasztó módon használ fel egy eredetileg szinte csak szakrális helyeken előforduló techinkát.

Az üveg, élő volta miatt még azon is át tud lendíteni egy-egy művet, ha művészetileg nem is annyira high level, hisz ahhoz, hogy beinduljon valaki, néha a stilizáltság, a ráutalás is elég.

Rejtett budoárok, privát gőzfürdők, penthouse-ok, swinger-klubok, go-go bárok szinte elmaradhatatlan kiegészítői....a nevező közös: a szex az élet fontos része, és törekedjünk szexkultúránk mind magasabb szinten történő megélésére, művelésére.

Ezeknek az alkotásoknak egy adott miliőben a következő az üzenete: a szexuálitás több annál, mint le az alsóneműt, oszt haccójon... meg kell adni a módját, ahogy a nagykönyvben meg van írva: előjáték, jó zene, afrodiziákumok, a megfelelő hangulat kialakítása fényjátékkal...

...amihez néha elég, ha leterítjük az egyik lámpát egy kendővel, de ha már kinőttük ezt az egyetemi évek alatt még működő attitűdöt, jöhet valami komolyabb áldozat Vénusz oltárán: hátulról megvilágított, erotikus tartalmú üvegképek, felülvilágítók, ajtóbetétek.

(néhány alkotó linkje az első kommentben)