Kedvenc színes üvegeim előfordulási helyszinei tekintetében filccel aláhúzva emelném ki a fürdőszobát (hozzáértve a mellékhelyéget is, ha az külön van) - már amennyiben van ablaka.

Az ólomüvegnek itt hármas funkciója van: amellett, hogy passzentosan tud simulni a helység stílusához, mint dekorelem, egyúttal lehetővé teszi, hogy a legmaximálisabban beengedje a fényt otthonunk egy olyan szegletébe, ahová nem szeretnénk, ha mások is belátnának.

A harmadik fukció inkább már a hómméd wellness témakörébe tartozik, mert bár lehet intim, nyugodt hangulatot teremteni pár mécsessel, meg illóolajokkal, de az az igazi, amikor nyakig ülünk a jó forró vízben, és közben a beeső színes fényen elmélázva bambulhatunk kifelé a fejünkből avagy lehunyt szemmel élvezhetjük, amint lezárt szemhéjunkra vörös, narancs avagy zöld fény vetül.

Sok lakásban/házban tapasztaltam, hogy ezek az ablakok legtöbbször egy szimpla "tejüveget" vagy mintás, de szintelen üveget kapnak, amit nagyon sajnálok, mert sokunknak indul vagy végződik a napja ebben a helységben, tehát lehet némi hatással alaphangulatunkra, ha jó szögből kap egy gellert.

De mi a helyzet az előszobával, a fedett verandával és a lichthoffal?