Arra gondoltam, hogy mielőtt az új évbe lépnénk, adnék egy kis technikai segítséget a blog azon olvasóinak, akik rendszeresen nyomon szeretnék követni, és értesülni szeretnének a legfrissebb bejegyzésekről.

Ha nem vagy fent a Facebookon, akkor feliratkozhatsz RSS-hírlevélre.
Ezt a blog legeslegalsó sávjában található narancssárga kis négyzetre klikkelve teheted meg:


Ha Facebook tag vagy, a következőképpen érdemes beállítani a dolgokat:

Hogy miért van erre szükség?

Azt a tapasztalatom, hogy sokan csatlakoztak lelkesen a legnagyobb közösségi oldalhoz, de csak néhányan értik pontosan, hogyan is működik, és most szeretnék neked segíteni, hogy jobban használhasd.

By the way, észrevetted már azt, hogy csatlakoztál egy csoporthoz, de már jó ideje nem láttál tőlük semmilyen hírt, linket az üzenőfaladon?

Lentebbi részben ezt is kibogozzuk, de kezdjük az alapoknál:

Hogyan lehetsz tagja az Apád nem volt üveges! blog rajongói klubjának a Facebookon?
Klikkelj ide, és az oldal tetején található 'Tetszik' feliratra.
Kész is. Innentől kezdve te is tagja vagy a klubnak! Köszöntelek! :)

De ahhoz, hogy a blog minden olyan Facebookos aktivitásáról értesülj, ami oda felkerül - és nem csak a blogbejegyzések vannak ám, hanem néha más oldalak linkjeit, videókat is meg szoktam nektek mutatni stb. - 2 fontos dolgot meg kell még tenned:

1. ha az üzenőfaladon a legaljára gördíted az oldalt, találsz ott egy 'Beállítások szerkesztése' feliratot.

Ha arra ráklikkelsz, itt találod a 'Hírkövetés beállításait'.
Itt az a legfontosabb, hogy abba a rubrikába, ahol most egy számot látsz, nagyobb számot írj, mint amennyi az ismerőseid ill. az klubjaid száma összesen.
De a legjobb, ha egy jó nagy számot beírsz, pl. 1000, így nem tévedhetsz. Majd ráklikkelsz a 'Mentés' gombra.

Ezzel a beállítással gyakorlatilag elősegíted, hogy majdnem minden klubod üzenete megjelenjen az üzenőfaladon.
Végül is ezért csatlakoztál hozzájuk, nem igaz? :)

De még mindig nincs vége, ui. a Facebook rendszerébe beépítettek még egy biztonsági korlátot, és ahhoz, hogy a blog üzenetei megjelenjenek nálad is, elvár tőled egy bizonyos minimális aktivitást.
Vagyis fontos, hogy az üzenetek alatt, vagy a blog fotógalériájában található képek alatt megjelenő lehetőségek, opciók közül időnként használd a 'Tetszik', a 'Hozzászólok' vagy a 'Megosztás' gombot.

Ha ezek közül nem teszed meg egyiket sem, soha, akkor a rendszer hiába tudja, hogy tagja vagy a csoportnak, nem érzékeli, hogy valóban aktív tagja is vagy, és valójában azzal büntet, hogy nem jeleníti meg számodra a bejegyzéseket. Paradox módon főleg, ha már régebb óta tagja vagy a csoportnak.

Mi lenne, ha tennénk ma egy próbát, és beindítanánk a dolgot? Nyomj ma a 'Tetszik' gombra, még ha nem is tetszik majd, amit mutatok, ok?
Ebből fogom tudni, hogy megértetted, amit fentebb fejtegettem.

Köszönöm, hogy végigolvastad a szöveget, és pláne, ha követted is az leírtakat. Remélem, ezután gyakrabban találkozunk :)

Jutalmul nézzünk meg 2 jól sikerült videót a Makrokirályságból:

macro kingdom from clemento on Vimeo.

macro kingdom II from clemento on Vimeo.