A hirtelen betoppant nyár pavlovi reflexekkel indította be mindenkiben a nyaralás-tervezgetést, és mivel a Mediterráneum úgyis kiverhetetlen az úticélok tophármából, legyen most képzeletbeli holiday-helyszínünk Törökország, azon belül is Antalya.  
 
...és ha az édenkert-témára vonatkozóan egyesek már unják a tegnapi posztban is bemutatott esőerdős sztereotípiát, íme egy másik koncepció, amely szerint az első emberpár mással is elüthette az időt, mint a temérdek állat- és növényfaj tanulmányozása, vagyis inkább egymással foglalkozhattak. Behatóan.
  
A 2006 végén nyílt törökországi Adam & Eve Hotel ízig-vérig dizájnhotel, abból is a jobbik fajta... cool, szexi, meg minden, a poszt végére a látottak alapján talán az is kiderül, tényleg jobb-e a nagyobb... mármint nem abban az értelemben, de közel járunk majd a témához.
 
A több tulajdonságával is a legek közé feliratkozni kívánó beruházás belsőépítésze Eren Talu volt,
aki a tőle megszokott "mindenlegyenfehér"-vonalat hozta (az első emberpár is tisztalelkű volt ugye...:), de itt jött a képbe a hotel tulajdonosa és megálmodója, Talha GÖRGÜLÜ (nagyon bírom a török neveket :), 
aki saját, markáns elképzeléseivel kellően provokatívra vette a figurát, és Talu szűzies enteriőrjeit rendre átrajzolta (általa vezetett cég alapította a Sky Airlines-t, és a GTI-t, másik helyi szállodájuk, a Hillside Su Hotel)
 
Mármint például csillió padlótólmennyezetig-tükröt helyeztetett el a hotel minden helyiségében, ami az amúgy sem kis tereket sokszorosára nagyítja, megteremtve a végeláthatatlanság illúzióját... másrészt a néhol már eleve szimmetrikusan elhelyezett hatalmas fehér bútorok így további szimmetrikus láncolatokat hoznak létre.
(a vendégek standard szobákból, lakosztályokból és villákból (amihez természetesen privát medence/kert/strand/gondnok tartozik) tudnak maguknak megfelelőt választani, de a kingszájz ágy-típus (amelyek a tükrök miatt normál méretűeknek tűnnek) szinte mindenhol ott van :)
Különös figyelmet érdemel a komplexum hallja, ahol a hengeralakú mennyezet trillió üvegmozaikkal van kirakva, jól bele lehet veszi az apró csillogás keltette tükröződésbe... az alatta kétoldalt hosszan-hosszan elhelyezett fehér matracokon pedig az eurázsiai fetrengőzésnek lehet hódolni...
... 96 méter hosszú bárpultja a világon szintén egyedi nagyságú, nem nehéz kitalálni, hogy nem pár fős, beszélgetős bulik zajlanak itt rendszeresen. 
Az ádámévai-koncepció elmaradhatatlan része az almafák szerepeltetése, de még itt is csavarintottak egyet az egészen: az Apple Garden-ben az almák kocka alakúak és éjszakára diszkrét világításként funkcionálnak...
másrészt igénybe vehető egy Angel Service nevű szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy te, egy részedre fenntartott kontakton keresztül intézd minden, a hotelben igénybe vehető szolgáltatással kapcsolatos intéznivalódat (golf, lovaglás, éttermi foglalás stb.)
 
..és itten van ez a belső
és külső (104 méter hosszú) kicsinykis medence, amelyek méreteikkel már megint hoznak egy-egy leg-et, a két olimpiai medencehossznyi outdoor medence szépen simul a mögötte folytatódó tengeri horizontba.
 
A már-már unalmasan elegáns fehér-adta világos kontúrt a majd' minden helyiségbe és szobába beépített rejtett, színes világítással frissítik, ez, a képeket nézve hathat stimulálóan (pl. mellékelt képen a törökfürdő (az épületben 13 hammam van) fehérben, majd rózsaszín ragyogásban),
de el tudom képzelni, hogy olykor zavaró is lehet...  szerencsére egyénileg ki-bekapcsolható... kísérletezgetni érdemes.
 
Az épületet kívülről egy nyírt füvet imitáló (műanyag) burkolat fedi... mintha egy golfpályát szedtek volna fel, és terítették volna le vele az egészet, számomra ez az egy effekt az, ami kicsit kilóg ebből az elit-luxus-fícsör-dizájn vonulatból, de meggyőzhető vagyok.
Összességében: élőben szívesörömest blokkolnám..khm. tesztelném...te?
(és üzenem Kulcsár Vajda Enikőnek, aki a DekoTv-n is bemutatta ezt, hogy legközelebb vigyen magával!)