Ha igen (és jó, tudom, ha biliárd, akkor az zöld), tedd a szívedre a kezed: ismerd be, hogy elképzelted már, milyen lenne, ha az asztal átlátszó lenne...
Az ausztrál ipari-formatervező, Craig Nottage vette egy nagy levegőt, és megalkotta csúcstechnológiás, G-1 névre keresztelt modelljét.
 
A klasszik-asztal körüli tabuk megdöngetéséhez azért mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki CSAKIS egy ilyet tudna elképzelni mondjuk a szivar-szobájában (~ 30.000 euro).
 
A modern design, és az új technológiák fúziója nemcsak rendhagyó külsőt kölcsönöz - bár ez az egyik legnagyobb tabu, amit felrúg -, de teljesen új játék-élményt is adhat.
 
Sztenderd paramétereit tekintve a nemzetközi szabványoknak (pölö Billiard Congress of America) teljesen mértékben megfelel, ezek kívül több ponton találunk izgalmas újításokat az anyaghasználatban:
az átlátszóságért 2 effekt felel: a speciálisan edzett -  Starphire-nek nevezett -  üvegfelület , és az azt bevonó (szabadalmaztatott) Vitrik.
A Vitrik-et kifejezetten ehhez az asztalhoz fejlesztették ki: ez egy  - a hagyományos filc-bevonathoz hasonló érzetet adó - , simább gurulást segítő gyanta (itt dől még egy tabu: a gyanta zaj-elnyelő tulajdonsága révén).
 
A több színben is elérhető G-1 bonusz-tulajdonsága, hogy láthatjuk, amint a labdák a kereten keresztül végiggurulnak a tárolóterületbe - ami, egy korábbi posztban említett kinetikus szobrokra hajaz.
 
Egyes szakértők szerint a nagy, tiszta üvegfelület segíti a játékost: letisztult homogenitása támogatja a lökés irányára koncentrálást (ellentétben az időnként kopottas szövettel).
 
Kérdés, hogy a "golyók lebegve gurulnak szét"-érzés mennyire tetszik majd a törzsközönségnek, ha igen, biztos vagyok benne, hogy hamarosan hivatalos versenyeken is találkozhatunk majd vele...
...ha nem - és persze ez is benne van a pakliban -, tekinthetjük e játék egy újabb mérföldkövének... avagy rákerül a "mielőtt meghalok meg kell tennem"-listára? 
 
G-1 bemutatkozik: