Az megvan, amikor este kivánszorogsz a konyhába és a szagelszívó lámpájánál bekapsz valamit?
...vagy csendes, cigizgetős beszélgetésekhez inkább csak ezt kapcsolod fel?
...a konyha mindig is a családi élet központja lesz... és általában egy buli epicentruma is (a táncolós rész előtt) :)
 
Húsvér, életszagú közösségi tér, ahol kiélhetjük a sütés-főzésben kreatív szkilljeinket...
...de vannak olyan melléktermékei, amiknek távoznia kell: hagymasütés vágatlan verzióban, zöldcurry-bugyborékolás, és meg vagyok győződve, hogy a bundáskenyér-sütés termeli az egyik legbeleevősebb szagturbulenciát.
 
Pölö a Falmec által forgalmazott (az olasz FuturoFuturo által gyártott) szagelszívók azt tudják, amit még másik 1000...
de amiért helyet kaphatott a blogban, az a megközelítés, ahogyan megpróbálják ezt az egyébként konyhatechnológiai eszközt dekorelemmé emelni:
A Mirabilia néven kibocsátott sorozat cserélhető üvegpaneleket helyez a szűrőket, kéménycsövet, csöndes fúvó-szívómotorokat magában foglaló szerkezet elé.
 
Persze a képeket nézegetve felötlik az emberben: azzal, hogy takarni akarjuk, tulajdonképpen fel is hívjuk rá a figyelmet :)
De szerintem az az igazi szabadság, ha eldöntheted: a sütő-mosogatógép-mosogató kombóhoz akarsz inkább simulni, és olyan szagelszívót választasz, ami dizájnjában egy klasszik technikai eszköz...vagy inkább a konyha/nappali egyéb dekorelemeihez próbálsz kapcsolódni...
  
( a kollekció Zebra és Manhattan verziói azért kicsit túllőnek a célon... mintha a sorozat kreatívjai túl sok 80-as évekbeli sitcomot néztek volna... egyáltalán bemutatásáért én kérek elnézést)
 
 
 
 
 
..tehát funkció vs dekorativitás.
 
 (én csodálom, hogy másnak ez eddig nem jutott eszébe, és 2.100 - 2.500 dolláros beárazásuk remélhetőleg serkenti majd a hasonló design-tendenciákat)